
تخممرغ خوراکی که ماده اولیه کارخانجات تولید پودر تخممرغ است بایستی از واحدهای معتبرو مکانیزه که تحت نظارت سازمان دامپزشکی فعالیت مینمایند، تهیه شود. از محمولههای تخممرغ در بدو ورود به کارخانه نمونهبرداری شده، نمونهها توسط واحد کنترل کیفیت بررسی شده، بعد از انجام آزمایشهای لازم و تایید واحد کنترل کیفیت به مصرف میرسد. در اولین مرحله تخممرغها جداسازی شده (Sorting) و تخممرغهای سفید، سالم و به ظاهر تمیز برای شستشو به دستگاه تخممرغشوی و تخممرغهای شکسته به واحد تبدیل ضایعات منتقل میشود. دستگاه تخممرغشوی ابتدا تخممرغها را با آب خالص شستشو نموده و سپس با محلول ضدعفونی کننده (Detergent) ضدعفونی کرده و پس از آبکشی با آب تمیز در جریان وزش باد تخممرغها خشک شده و تحویل قسمت تخممرغ شکن میشود.
در قسمت تخممرغ شکن تخممرغها شکسته شده و بسته به نیاز مایع تخممرغ در سه حالت مایع کامل تخممرغ (مخلوط سفیده و زرده)، مایع زرده تخممرغ و مایع سفیده تخممرغ جداسازی میشود. نحوه عملکرد دستگاه تخممرغ شکن به گونهای است که مایع هر تخممرغ به صورت جداگانه از مقابل اپراتور گذشته و در صورت مشکوک بودن از مسیر خارج میشود. مایع تخممرغ جمعآوری شده در دمای صفر تا ۴ درجه نگهداری شده و به تدریج به دستگاه اسپری دایر منتقل میشود.
پوستههای تخممرغ همراه با مایع تخممرغهای مشکوک از قسمت تخممرغ شکن به واحد تبدیل ضایعات منتقل میشود. در واحد تبدیل ضایعات پوستههای تخممرغ و تخممرغهای شکسته در یک فرآیند حرارتی آب خود را از دست داده و به صورت پودر پوسته و ضایعات تخممرغ که یک منبع غنی از کلسیم میباشد جهت استفاده در خوراک طیور به مرغداریها ارسال میشود.
مایع تخممرغ قبل از ورود به اسپری درایر وارد فیلتر شده و ناخالصیهایی چون ذرات ریز پوسته که احیاناً در هنگام شکستن تخممرغ وارد مایع تخممرغ شده و شانه های تخممرغ جداسازی شده و مایع فیلتر شده و هموژن شده توسط پمپ تزریق به داخل محفظه درایر اسپری میشود.
مایع تخممرغ اسپری شده در داخل محفظه درایر در معرض وزش جریان هوای گرم و در فضار هوای منفی حاصل از مکش پمپ خلاء رطوبت خود را به سرعت از دست داده و ماده جامد آن به صورت پودر در مخازن دستگاه جمعآوری میشود. مزیت دستگاههای اسپری درایر نسبت به سایر خشککنهای موادغذایی در این است که سرعت بالای خشک کردن حداقل آسیب حرارتی را به مادهغذایی وارد کرده و پودر حاصل از این دستگاهها بعد از بازسازی مجدد با آب تمام خصوصیات کاربردی و ارزشهای غذایی مایع تخممرغ تازه را دارا میباشد.
پودرهای تولید شده در پاکتهای پلاستیک فودگرید توزین شده و سپس در کارتنهای ۵ لایه بستهبندی و پس از نصب لیبل و ثبت مشخصات با لفافی از پلاستیک پوشش داده شده و به انبار قرنطینه منتقل میشود.
واحد کنترل کیفی از محصولات انبار قرنطینه نمونهبرداری نموده پس از انجام آزمایشهای لازم و اطمینان از سلامت محصول اجازه ترخیص و انتقال محصولات را به انبار محصول صادر مینماید.
حجم کم، قابلیت نگهداری بالا و سهولت جابجایی این امکان را فراهم میسازد که بجای نیاز به خرید روزانه تخممرغ با تناوبهای زمانی طولانیتر، اقدام به خرید پودر تخممرغ نمود.
پودرهای تخممرغ را میتوان به سادگی و سریع با سایر مواد اولیه خشک مخلوط نمود، که این امر باعث سهولت و افزایش سرعت تولید میشود.
سهولت استفاده از پودر تخممرغ باعث کاهش هزینههای کارگری و تجهیزات مربوط به نگهداری، شستشو، شکستن، جداسازی و غیره … میگردد.
خواص کاربردی زرده و سفیده تخممرغ متفاوت بوده و تولیدکنندگان در صورت استفاده از پودر تخممرغ امکان انتخاب هر کدام از این دو ماده را به تنهایی داشته و با مشکل مصرف فرآوردههای مکمل مواجه نخواهند بود.
پوسته تخممرغ حاوی تعداد زیادی باکتریهای بیماریزاست که حتی محتویات تخممرغ سالم نیز نسبت به آنها مصون نیست و استفاده از تخممرغ در صنایع غذایی با خطر انتقال آلودگی همراه میباشد، پودرهای تخممرغ در شرایط کاملاً بهداشتی و با بکارگیری تکنولوژیهای مدرن روز تهیه گردیده و عاری از هر گونه آلودگی میباشد و استفاده از آنها خط انتقال آلودگی را به حداقل میرساند.
دفع ضایعات حاصل از تخممرغ (پوسته، تخممرغهای شکسته، تخممرغهای فاسد) و فروش کارتن و شانه بجای مانده به بهایی ناچیز از دیگر مشکلات مصرفکنندگان تخممرغ تازه است که با جایگزین شدن پودر مرتفع میگردد.
کنترل بر روی کیفیت تخممرغ خریداری شده از لحاظ سلامت و درصد ترکیبات، نحوه شستشو، شکستن و جداسازی تخممرغ از وظایف مهم و مشکل مسئولین کنترل کیفی در واحدهای تولیدی به منظور حفظ سلامت و یکنواختی محصول است که جایگزین کردن پودر تخممرغ میتواند باعث آسودگی خیال مصرفکنندگان گردد.
پودر تخممرغ دارای مزایای بیشماری است که مصرفکنندگان عزیز خود به آن واقف بوده و یا در حین استفاده از آن آگاه خواهند شد، به هر حال جایگزین شدن تخممرغ با پودر تخممرغ مرغ گامی است در راستای ارتقاء کیفیت فرآوردههای غذایی وابسته و انتظار است هم اکنون که امکان تولید چنین فرآوردههای در کشور توسط هم میهنان شما فراهم گشته، دوستان خود را که در واقع عضوی از خانواده صنایع غذایی کشور هستند تنها نگذاشته و با راهنمائیها و پیشنهادات خود آنها را در جهت تولید محصولی یاری فرمایید.
کیک ، کلوچه و بیسکوئیت: ایجاد بافت، طعم و رنگ بهتر همراه با افزایش ارزش غذایی و ماندگاری
فرآورده های گوشتی: افزایش قدرت جذب آب، بهبود خواص ظاهری و فیزیکی محصول
ماکارونی: ماکارونی تخم مرغی در حین پخت دارای لعاب کمترو افزایش حجم بیشتری است.
سس سازی : خواص امولسیفایری پودر تخم مرغ باعث یکنواختی بافت در سس می شود.
بستنی: حفظ استحکام بافت بستنی در دمای معمولی و ظاهر بستنی پس از ذوب و طعم بهتر.
گز سازی :پودر سفیده تخم مرغ با تولید کف فراوان موجب افزایش حجم و ارزش غذایی گز می شود.
مکمل های ورزشی و غذایی رژیمی: پروتئین پودر سفیده تخم مرغ با داشتن کلیه اسیدهای آمینه ضروری ، یک پایه پروتئینی عالی در تهیه این محصولات است.
محصولات
علاوه بر ارزش غذایی و سایر خواص کاریردی،قدرت امولسیفایری تخم مرغ و فرآورده های آن همواره در فرآیند تولید در محصولات مختلف غذایی مورد توجه بوده است. مونودی گلیسرید و لستین از شاخصترین امولسیفایرهای رایج در صنعت غذا بوده و در طیف گسترده ای از مواد غذایی کاربرد دارد. امولسیفایرهای موجود در پودر تخم مرغ فرموله شده در محصولات نانوایی و قنادی و سایر فرآورده های غذایی به همگن شدن شورتینگ با سایر مواد موجود در خمیر و استحکام سلولهای هوا کمک می کند.
دکستروز به عنوان قندی احیاء کننده در دمای بالا می تواندموجب بهبود رنگ در محصولات نانوایی شود. پودر تخم مرغ فرموله شده که شامل مواد فوق می باشد در پاسخ به انتظارات مشتریان و به منظور افزایش خاصیت امولسیفایری پودر کامل تخم مرغ در شرکت گل پودرگلستان تولید شده است.
تهیه شده از مایع تازه و سالم تخم مرغ )مخلوط زده و سفیده). جایگزینی مناسب برای تخم مرغ در مواد غذایی می باشد. برای تهیه یک کیلوگرم مایع تخم مرغ تازه دویست و پنجاه گرم از پودر کامل تخم مرغ را با هفتصد و پنجاه گرم آب ولرم مخلوط نموده و تا رسیدن به یک مخلوط همگن، آن را بهم بزنید. این میزان مایع بازسازی شده معادل یک کیلو گرم مایع تخم مرغ می باشد)بیست عدد تخم مرغ پوسته دار شصت گرمی .
تهیه شده از مایع زرده تخم مرغهای سالم و تازه، این پودر جایگزینی مناسب برای زرده تخم مرغ در مواد غذایی می باشد. برای تهیه یک کیلوگرم مایع زرده تخم مرغ، چهارصد و پنجاه گرم پودر زرده را با پانصد و چهل پنج گرم آب ولرم کاملاً مخلوط نموده و تا رسیدن به یک مخلوط همگن آن را بهم بزنید. این میزان بازسازی شده معادل یک کیلوگرم مایع زرده تخم مرغ می باشد. (معادل زرده پنجاه و شش عدد تخم مرغ تازه شصت گرمی)
تهیه شده از مایع سفیده تخم مرغهای سالم و تازه. جایگزینی مناسب برای سفیده تخم مرغ در مواد غذایی
می باشد. برای تهیه یک کیلوگرم مایع سفیده تخم مرغ، یکصدو سی گرم سفیده را با هشتصد و هفتاد گرم
آب ولرم کاملاً مخلوط نموده و تا رسیدن به یک مخلوط همگن آن را به ارامی بهم بزنید. این میزان مایع بازسازی
شده معادل یک کیلوگرم مایع سفیده تخم مرغ می باشد.(پودر سفیده سی عدد تخم مرغ تازه شصت گرمی)
انتظار بیشتر کارخانجات و تولید کنندگان فرآورده های قنادی از پودر سفیده تخم مرغ کف فراوان با پایداری زیاد است. بخش تحقیقات شرکت گل پودر گستان در پاسخ به این انتظار پودر سفیده تخم مرغ مخصوص قنادی را تهیه و مطابق با انتظارات مصرف کنندگان ارائه نموده است. ترکیبات اضافه شده به پودر سفیده تخم مرغ در تهیه این محصول همگی به حبس مولکول های هوا در هنگام زدن پودر سفیده با آب کمک کرده و باعث افزایش توانایی تولید کف و پایداری کف حاصل از پودر سفیده می شوند. این محصول نسبت به سفیده خالص دارای دارای پراکنش (Dispersion) و حلالیت بهتری در آب می باشد.
ترکیبات: پودر سفیده تخم مرغ، کرم تارترا، دکستروز، هایفوما
روش مصرف: یکصدو بیست و پنج گرم پودر سفیده مخصوص قنادی+ هشتصد و هفتادو پنج سی سی آب معادل یک کیلوگرم مایع سفیده است.
پروتئین نیاز روزانه بدن همه انسانها و حیات بدون ان غیر ممکن است. واحد سازنده پروتئین ها اسیدهای آمینه نام دارد. اسیدهای آمینه به دو دسته ضروری و غیر ضروری تقسیم می شوند که بدن انسان قادر به ساخت اسیدهای آمینه در غذای روزانه موجود باشند. پروتئین هایی که شامل تمام اسیدهای آمینه ضروری و غیر ضروری باشند، پروتئین های کامل نام دارند که شاخص ترین آنها پروتئین سفیده تخم مرغ (آلبومین) با ارزش بیولوژیکی ۹۹ و پروتئین شیر (کازئین) با ارزش بیولوژیکی ۹۶ است. در تهیه این پودر نوشیدنی از بهترین منابع پروتئینی موجود در طبیعت یعنی تخم مرغ و شیر استفاده شده است. سایر منابع پروتئینی مانند گوشت سفید یا قرمز مقدار زیادی چربی به همراه داشته و استفاده از آنها منجر به وارد شدن مقدار زیادی چربی در بدن شده و عوارضی را به دنبال خواهد داشت. پروتئین های گیاهی نیز فاقد بعضی از اسیدهای امینه ضروری بوده و به علت داشتن فیبر زیاد گاهی در مرحله هضم مشکلاتی را برای بعضی ایجاد می کنند. اما پودر سفیده تخم مرغ و پودر شیر استفاده شده در این پودر نوشیدنی هر دو فاقد چربی بوده و هیچ گونه عوارضی چون افزایش کلسترول به دنبال نخواهد داشت.این پودر نوشیدنی یک محصول ۱۰۰%طبیعی و فاقد هر نوع هرمون یا مواد انرژی زا می باشد. رطوبت پایین (حداکثر۵%) ، نداشتن چربی (کمتر از ۱% ) ، استفاده از مواد اولیه مرغوب و بسته بندی مناسب امکان نفوذ و رشد هر میکروارگانیسم یا عامل فساد دیگری را سلب نموده و در تهیه پودر نوشیدنی بهینه نیاز به استفاده از هیچ مواد نگهدارنده یا افزودنی دیگری نبوده است.مواد قندی موجود در این پودر نوشیدنی شامل پلی ساکارید ساکاروز و دی ساکاریدلاکتوز موجود در شیر است که پس از هیدرولیز تبدیل به گلوکز فرکتوز و گالاکتوز شده و به راحتی در عضلات سوخته و تبدیل به انرژی می شوند. پودر نوشیدنی بهینه دارای پروتئین نسبتاً بالایی است و ورزشکاران و افرادی که درگیر فعالیت های شدید بدنی هستند و وقت محدودی برای آماده کردن غذا دارند می توانند به جای استفاده از غذاهایی با ارزش غذایی کم از این پودر نوشیدنی جهت تامین نیازهای پروتئینی و انرژی بدن خود استفاده نمایند. افرادی که به منظور حفظ و یا افزایش وزن عضلانی خود نیاز به پروتئین بیشتری در روزانه خود دارند می توانند به آسانی با راهنمایی مشاور تغذیه خود به میزان مناسب از این پودر نوشیدنی بدون نگرانی از هیچ گونه عوارضی استفاده نمایند.
موارد منع مصرف: چون در فرمول این فراورده از شکر استفاده شده مصرف ان در افراد دیابتی (نوع یک وابسطه به انسولین) ممنوع و مبتلایان به نقرس معمولاً از مصرف پروتئین های حیوانی (نظیر این فرآورده) منع می شوند.
موارد احتیاط: افرادی که به طور مزمن دچار گلومرولونفریتیس (chronic glomerulonephritis) هستند مصرف زیاد غذاهای حاوی پروتئین می تواند منجر به نارسایی کلیوی (renal failure) نیتروژن و مواد ضایع حاصل از متابولیسم پروتئین بایستی ادرار دفع شود و کلیه برای انجام این عمل نیاز به آب فراوان دارد. بنابراین مصرف این پودر نوشیدنی حتما بایستی همراه با میزان زیاد آب باشد.
ترکیبات: پودر سفیده تخم مرغ (بهینه پودر شیر بدون چربی، شکر، کاکائو)
اطلاعات تغذیه ای برای ۱۰۰ گرم | |
پروتئین | ۴۳ گرم |
کربوهیدرات | ۴۳ گرم |
چربی | کمتر از یک گرم |
انرژی | ۳۴۴ کیلو کالری |
کلیه حقوق این صفحه متعلق به شرکت گل پودر می باشد | طراحی و پشتیبانی:پرتال اطلاعات صنایع استان گلستان